ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


Προς: Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
           κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα
Κοιν.: - Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
           - Γ.Γ.Δ.Β.Μ.
           - Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ
           - Όλα τα ΙΕΚ
 
Για άλλη μια φορά με μία ακόμα αιφνιδιαστική και άκαιρη χρονικά απόφαση σας έρχεστε και προκαταλαμβάνετε εξαπίνης όλη την εκπαιδευτική "κοινότητα" των Δημοσίων ΙΕΚ θέτοντας το θεσμό σε δυσλειτουργία.
 
Στα πλαίσια της επικαλούμενης αναμόρφωσης και χωρίς να λάβετε υπόψη σας  τις ιδιαιτερότητες της Κατάρτισης αλλά κυρίως τις επιπτώσεις της απόφασης σας στους  εμπλεκόμενους σε αυτή ήτοι: Καταρτιζόμενοι, Εκπαιδευτές, Δ/σεις ΙΕΚ αποφασίζετε να αλλάξετε τα ωρολόγια προγράμματα σπουδών και ενώ το εαρινό εξάμηνο 2014Α! βρίσκεται στην 5η εβδομάδα λειτουργίας του και είναι ήδη βεβαρημένο από την προηγούμενη πρόσφατη αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος προς δύο άξονες σπουδών (παλιές - νέες ειδικότητες, αναπληρώσεις προγραμματισμένες και μη - εκλογές κ.τ.λ.)

Τα επακόλουθα της απόφασης σας έχουν ως αποτέλεσμα:

- να χάσουν αιφνιδιαστικά την εργασία τους οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ

- να ανατραπεί ο επαγγελματικός προγραμματισμός των εκπαιδευτών

- να δημιουργηθεί δυσαρμονία σε επίπεδο εξετάσεων

- να ανατραπεί ο σπουδαστικός προγραμματισμός των καταρτιζομένων η πλειονότης  των οποίων είναι ενήλικες και ταυτόχρονα εργαζόμενοι.

- να δημιουργηθεί πιθανό πρόβλημα στις βάσεις δεδομένων και πληροφοριακό σύστημα μισθοδοσίας των εκπαιδευτών (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) με ότι αυτό συνεπάγεται.

 Προς τούτο ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ και ζητούμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ της απόφασης να εφαρμοστεί την παρούσα χρονική στιγμή (από 01/04/2014) η όποια αλλαγή ωρολογίου προγράμματος και να μετατεθεί για το επόμενο εξάμηνο κατάρτισης ώστε:

- να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και ήδη προσχεδιασμένη εκπαιδευτική περίοδος

- οι εκπαιδευτές να μην απολέσουν έστω και αυτό το πενιχρό εισόδημα τους που προέρχεται από τα ΙΕΚ, στο οποίο έχουν υπολογίσει και έχουν προγραμματίσει.

- να γίνει σωστότερος, ορθολογικότερος προγραμματισμός. Να λάβετε υπόψη το δεδομένο ότι στις νέες ειδικότητες δεν υπάρχουν καν Οδηγοί Σπουδών.

- η οποιαδήποτε σοβαρή και κυρίως ορθολογικά μελετημένη αναμόρφωση γίνεται από την βάση προς την κορυφή και είθισται να πραγματοποιείται πριν την έναρξη κάθε εξαμήνου για ευνόητους λόγους που συνάδουν με την εκπαιδευτική διαδικασία.  

Είμαστε σίγουροι ότι σας διακατέχει η δέουσα ευαισθησία αλλά και η πολιτική ευθιξία ώστε να ανακαλέσετε διορθωτικά την απόφαση σας άμεσα.