ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 2008 - 2010


26/08/2011

Μέλη του Ε.Δ.ΙΕΚ, Συνάδελφοι εκπαιδευτές

Με συνέπεια και συνέχεια και κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ασκήσαμε κάθε δυνατή πίεση μέσα από παράλληλες και ενδεδειγμένες εκείνες ενέργειες προς τις δύο στοχευμένες κατευθύνσεις του Ε.Δ.ΙΕΚ:
- Την πληρωμή των δεδουλευμένων 2008 - 2010
- Την διεκδίκηση των θεσμικών θέσεων και δικαιωμάτων μας και την σύνδεση τους με το μέλλον των Ι.Ε.Κ.

Κατά την διάρκεια του Ιουλίου - Αυγούστου:
- Συνεχίσαμε και πραγματοποιήσαμε, στα πλαίσια της άσκησης πίεσης, της επιτάχυνσης των διαδικασιών και της οριστικής εξεύρεσης λύσης, συναντήσεις με το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., και με το Υπουργείο Οικονομικών.
- Υπήρξε συνάντηση επίσης με την Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και το Ι.Δ.ΕΚ.Ε.
- Πραγματοποιήσαμε εκ νέου συναντήσεις με Βουλευτές και Πολιτικό προσωπικό από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πετυχαίνοντας νέες ερωτήσεις στην Βουλή.
- Δημοσιοποιήσαμε και αναδείξαμε για άλλη μία φορά το μέγεθος του προβλήματος προς την κοινή γνώμη.

Συμπερασματικά καταγράφουμε τη κατάσταση έτσι όπως έως και σήμερα έχει διαμορφωθεί:
- Ουδείς από τους αρμόδιους φορείς του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και Υπ. Οικονομικών αναλαμβάνει την οποιαδήποτε δέσμευση σχετικά με τις οφειλές.
- Διαπιστώθει μία ατέρμων μετάθεση ευθυνών μεταξύ των εμπλεκομένων του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., του Υπ. Οικονομικών, και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου.
- Τα 2/3 των φακέλων των Ι.Ε.Κ. της επικράτειας παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Με διαπιστωμένη πλέον για άλλη μία φορά την μη ύπαρξη πολιτικής βούλησης αλλά και ανθρώπινης ευαισθησίας, την ανευθυνότητα ως προς την λήψη δεσμευτικής απάντησης, την συνεχιζόμενη πρακτική ψευδών ανακοινώσεων, την μεθοδοποίηση ενεργειών που απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες και αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο σε διαχειριστικές πρακτικές, την ασυνεννοησία και διαφοροποίηση μεταξύ των αρμόδιων φορέων, καθίσταται πλέον φανερό ότι ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων μας.     

Το Ε.Δ.ΙΕΚ έχει από καιρό εκτιμήσει και αναφερθεί με ανακοινώσεις του για το αβέβαιο της κατάστασης το οποίο παρεμπιπτόντως με την παρέλευση του χρόνου αλλά και τη ροή των γεγονότων όλο και εντείνεται αυξάνοντας την ανησυχία όλων μας ως προς την τελική έκβαση της πληρωμής μας.

Με την έως και σήμερα αδιάλλακτη και διαχειριστική αντιμετώπιση από τα υπεύθυνα Υπουργεία  και μετά από υπομονή 40 μηνών,  προκειμένου αφενός να διασφαλιστούν και αφετέρου να  διεκδικηθούν στο σύνολο τους τα αδιαμφισβήτητα νόμιμα οικονομικά δικαιώματα μας προχωράμε στην υλοποίηση της απόφασης της γενικής συνέλευσης της 7ης Μαΐου, με την κατάθεση μαζικής αγωγής από την πρώτη ομάδα ενδιαφερομένων συναδέλφων, εντός των προσεχών ημερών.
Οι προθεσμίες δεν επιτρέπουν ουδεμία περαιτέρω καθυστέρηση, σε αντίθεση απαιτείτε  εγρήγορση προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων.

Συνάδελφοι αυτή είναι η έως και σήμερα διαμορφωμένη κατάσταση και καταγραφή της.  Συνεκτιμήστε τα δεδομένα ώστε να λάβετε έγκαιρα τις όποιες αποφάσεις σας.
Το Ε.Δ.ΙΕΚ καλεί όλους τους συναδέλφους οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνταχθούν με τις κινήσεις του και να ενταχθούν στις ομάδες προσφυγής σε αγωγή να επικοινωνήσουν άμεσα