ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ 1997 - 2002


από το Zougla.gr Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός
«Καταφύγιο» ακόμη και εντός του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν βρει ορισμένοι εμπλεκόμενοι στο οικονομικό σκάνδαλο του Ο.Ε.Ε.Κ. την πενταετία 1997-2002. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η κυρία Σταματίνα Πετρή. Η κυρία Πετρή δεν διώκεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, σε αντίθεση με το σύζυγό της, Γιώργο Κοκκοβό, πρώην Οικονομικό διευθυντή του Οργανισμού, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα των πρώτων «εννέα» που κατηγορούνται για απάτη και ψευδή βεβαίωση.
Εντούτοις, οι υπηρεσίες που προσέφερε η κυρία Πετρή στον Οργανισμό είναι αξιοθαύμαστες, όπως τουλάχιστον περιγράφονται στην από 8 Μαΐου 2007 πορισματική έκθεση την οποία συνέταξαν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές, κ.κ. Νότας και Σαρμαντάς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η «ταλαντούχα» κυρία Πετρή η οποία βρίσκεται στους «κόλπους» του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το 2002 και μάλιστα είχε προταθεί να προαχθεί σαν τμηματάρχης, εμφανίζεται να δίδαξε 10 (!) διαφορετικά μαθήματα διαφόρων επιστημονικών-επαγγελματικών τομέων και ειδικοτήτων σε δύο Ι.Ε.Κ., και να πραγματοποίησε και συντονισμό πρακτικής άσκησης σε 7 (!) διαφορετικές ειδικότητες.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Η καθηγήτρια «Χάρι Πότερ»
Το βιογραφικό της κυρίας Πετρή είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Είναι πτυχιούχος της Νομικής, άριστη γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια 100 ωρών με αντικείμενο τον χειρισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σεμινάρια 80 ωρών που αφορούσαν τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.
Παράλληλα, κατά δήλωσή της, έχει διετή επαγγελματική εμπειρία ως ασκούμενη δικηγόρος σε ναυτιλιακό γραφείο ενώ υπηρέτησε και στον Οίκο Ναύτου. Αν μη τι άλλο εμφανίζεται ιδιαίτερα μορφωμένη και καταρτισμένη. Ας δούμε όμως τι «δίδασκε» στα δημόσια ΙΕΚ, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτουν οι Οικονομικοί Επιθεωρητές μέσω του πορίσματός τους.
Στο Ι.Ε.Κ. Αργυρούπολης η κυρία Πετρή υποτίθεται ότι δίδασκε τα πάντα. Έχουμε και λέμε:  Εικαστικές Τέχνες της ειδικότητας «Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης», Αεροπορικούς Ναύλους της ειδικότητας «Ειδικός Αεροπορικών Εταιρειών», Οικονομικά Στοιχεία και Αεροπορικό Management Ολικής Ποιότητας της ειδικότητας «Ειδικός Αεροπορικών Εταιρειών», Εφαρμοσμένο Σχέδιο 2D της ειδικότητας «Σχεδιαστής Μέσω Συστήματος Η/Υ» και Προγραμματισμός σε LISP της ειδικότητας «Σχεδιαστής Μέσω Συστημάτων Η/Υ».
Η κυρία Πετρή όμως εμφανίζεται να απασχολούνταν και στο Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω, στο οποίο πληρωνόταν για να διδάσκει Ανάπτυξη Εφαρμογών σε clipper της ειδικότητας «Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής», Ηλεκτρονική Επεξεργασία Κειμένου της ειδικότητας «Τεχνικός Γραφίστας Ηλεκτρονικού Σχεδίου», Επεξεργασία Κειμένου σε Windows της ειδικότητας «Σχεδιαστής Μέσω Συστημάτων Η/Υ», Λογιστικά φύλλα σε Windows της ειδικότητας «Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι, ΙΙ της ειδικότητας «Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου».
Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά το στέλεχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εμφανιζόταν να εργαζόταν και στο Ι.Ε.Κ. Νίκαιας, προσφέροντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε τομείς που δεν έχουν καμία σχέση με τις νομικές επιστήμες. Μεταξύ άλλων δίδαξε  Τοπογραφικές Ασκήσεις, Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, Χειρουργικές Επεμβάσεις (!), Νοσηλευτική Τραυματιολογία ενώ έκανε και Εργαστήριο Ειδικότητας Τεχνικού Αερίων Καυσίμων!
«Δίδασκε» 200 ώρες το μήνα!
Από το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών που βρίσκεται στη διάθεση της zougla.gr συμπεραίνεται ότι η κυρία Πετρή δεν είχε τα προσόντα να διδάξει τα περισσότερα εκ των μαθημάτων που αναφέρθηκαν παραπάνω, ενώ αποκαλύπτεται, επίσης, ότι το στέλεχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δίδασκε περισσότερες από 200 ώρες μηνιαίως. Και φυσικά πληρωνόταν γι' αυτές τις υπηρεσίες της.
Αναφέρεται στο πόρισμα: «Θεωρούμε ότι διδασκαλία και συντονισμός π.χ. 212 ωρών μηνιαίως δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ειδικά απογευματινές ώρες (ώρες λειτουργίας Ι.Ε.Κ.). Φρονούμε ότι η Σταματίνα Πετρή στα μαθήματα που φέρεται ότι δίδαξε ή πραγματοποιούσε συντονισμό, δεν είχε τα προσόντα όπως απαιτούνται από τους οδηγούς κατάρτισης και τα ωρολόγια προγράμματα του Ο.Ε.Ε.Κ.».
Αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις της zougla.gr
Από την αποκάλυψη της zougla.gr σχετικά με την πολυετή καθυστέρηση που παρουσιάζεται στον καταλογισμό οικονομικών ευθυνών από μεριάς Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκλήθηκαν αντιδράσεις. Σε σημερινή σύσκεψη του νυν Προέδρου του Ε.Σ., κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, με την ομάδα εργασίας του Β’ Κλιμακίου που χειρίζεται την υπόθεση ο επικεφαλής του ανώτατου ελεγκτικού οργάνου της χώρας ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη φυλλομετρούνται τα εντάλματα πληρωμών που εκδόθηκαν για μαθήματα και σεμινάρια-«μαϊμού» ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν θα έχει την τύχη των δυο κατασταλτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Τσελίκα ο οποίος δεν καταλόγισε οικονομικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους.

Από το δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προκύπτει ότι η ζημία φτάνει τα έξι εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την υπόθεση είναι ενήμερες οι υπηρεσίες της OLAF οι οποίες γνωρίζουν ότι ελλοχεύει και ο κίνδυνος παραγραφής των υποθέσεων.