ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012, 16:10

Φυσικά ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής ανήκε στην «ειδικής κατηγορίας και  μεταχείρισης» που έχαιραν οι στενοί συνεργάτες της τότε διοίκησης του Ο.Ε.Ε.Κ. αλλά και οι πολιτικοί συγγενείς και φίλοι των δύο υπουργών Παιδείας, κ.κ. Αρσένη και Ευθυμίου, είναι η περίπτωση του κ. Κωνσταντίνου Τσολακίδη. 

Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος απο zougla.gr

Ακόμη και μέσω διακτινισμού «πραγματοποιούνταν» τα μαθήματα στα δημόσια Ι.Ε.Κ. της χώρας, την περίοδο 1997-2002, οπότε και συντελέστηκε το «μεγάλο φαγοπότι» στα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κρατικού προϋπολογισμού εξ ονόματος του Ο.Ε.Ε.Κ..
Τα πορίσματα των οικονομικών επιθεωρητών για μια υπόθεση που ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής και για την οποία αδυνατεί εδώ και οκτώ χρόνια να καταλογίσει συγκεκριμένες οικονομικές ευθύνες το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι κόλαφος και αποκαλύπτουν την απροκάλυπτη διασπάθιση χρήματος που δόθηκε για εκπαιδευτικές υπηρεσίες και σεμινάρια που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.
Ενδεικτική της «ειδικής μεταχείρισης» που έχαιραν οι στενοί συνεργάτες της τότε διοίκησης του Ο.Ε.Ε.Κ. αλλά και οι πολιτικοί συγγενείς και φίλοι των δύο υπουργών Παιδείας, κ.κ. Αρσένη και Ευθυμίου, είναι η περίπτωση του κ. Κωνσταντίνου Τσολακίδη.
Ο κ. Τσολακίδης, ο οποίος διώκεται από την ελληνική Δικαιοσύνη, υπήρξε από τις 27Ιανουαρίου του 1997 έως και τις 17 Μαΐου του 2000 ειδικός σύμβουλος του -επίσης κατηγορούμενου- πρώην προέδρου του Ο.Ε.Ε.Κ. κ. Γεράσιμου Σαπουντζόγλου.
Παράλληλα, την τετραετία 1997 – 2000, εκτός από ειδικός σύμβουλος, φέρεται να απασχολήθηκε και ως εκπαιδευτής σε πέντε διαφορετικά δημόσια Ι.Ε.Κ. της Αττικής (Αιγάλεω, Περιστερίου, Νίκαιας, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης).
Ο κ. Τσολακίδης είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός, ενώ έχει κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδικότητα του περιβαλλοντολόγου μηχανικού. Εκτός από την άρτια επιστημονική κατάρτιση, το εν λόγω στέλεχος του Ο.Ε.Ε.Κ. φαίνεται ότι είχε και μεταφυσικές ικανότητες. Για την ακρίβεια, το «χάρισμα» να διδάσκει στην Ελλάδα αλλά την ίδια στιγμή να βρίσκεται σε χώρες του εξωτερικού.
Διαβάστε τι διαπιστώθηκε από τον δειγματοληπτικό έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, κ.κ. Μπούτου και Κουτελάκη…
Ήταν παντού και πουθενά
Τον Νοέμβριο του 1999, πέραν των τακτικών αποδοχών του, οι οποίες ανέρχονταν σε 418.880 δραχμές, ο κ. Τσολακίδης έλαβε από τον προϋπολογισμό του Ο.Ε.Ε.Κ. επιπλέον 754.600 δραχμές για πρόσθετες αμοιβές. Συγκεκριμένα, για 70 ώρες απογευματινής διδασκαλίας στο Ι.Ε.Κ. Περιστερίου, για 21 ώρες απογευματινής διδασκαλίας στο Ι.Ε.Κ. Νίκαιας, για συμμετοχή στην επιτροπή θεωρητικού μέρους της ΠΕΕΠ Αττικής και για συμμετοχή στην επιτροπή επιμόρφωσης εκπαιδευτών-διοικητικού προσωπικού Ο.Ε.Ε.Κ. – Ι.Ε.Κ..
Το οξύμωρο και μεταφυσικό συνάμα της υπόθεσης, όμως, είναι ότι τον συγκεκριμένο μήνα ο κ. Τσολακίδης, αν και δίδασκε στην Ελλάδα, βρισκόταν και στο εξωτερικό!
Από τις 28 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου του 1999 ταξίδεψε στο Παρίσι, από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου βρέθηκε στις Βρυξέλλες, από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου πήγε και πάλι στο Παρίσι, από τις 24 Νοεμβρίου έως και τις 26 Νοεμβρίου βρέθηκε στο Βερολίνο και από τις 28 Νοεμβρίου έως και την 1η Δεκεμβρίου «πετάχτηκε» μέχρι το Μινσκ.
Πώς εξηγείται την ίδια στιγμή να δίδασκε στα Ι.Ε.Κ. Περιστερίου και Νίκαιας, ενώ ο... άλλος του εαυτός ήταν σε Παρίσι και Βερολίνο, είναι κάτι που ακόμη και σήμερα αποτελεί ένα μικρό «θαύμα».
Τέρας μορφώσεως
Οι «ιδιαίτερες ικανότητες» του κ. Τσολακίδη όμως δεν σταματούν εδώ, μια και το «πνευματικό πηγάδι» γνώσεών του φαντάζει απύθμενο.
Ο εκπαιδευτικός, πέραν του αντικειμένου που είχε σπουδάσει (πολιτικός μηχανικός), δίδασκε και πληρωνόταν για γλώσσες προγραμματισμού, συστήματα αυτοκινήτων, τοπογραφία, προγραμματισμό σε clipper, ενώ εμφανιζόταν να εκπαιδεύει σπουδαστές και στην τεχνική αερίων καυσίμων.
Ενδεικτικό είναι ότι στο Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω, με δύο συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ αυτού και του πρώην διευθυντή του Ι.Ε.Κ., κ. Αθανάσιου Ρέντζη, δίδασκε «Γλώσσα Προγραμματισμού» και «Ηλεκτρικό Σύστημα Αυτοκινήτων».
Παράλληλα, στο Ι.Ε.Κ. Νίκαιας, πάλι με δύο συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ αυτού και του πρώην διευθυντή του Ι.Ε.Κ., κ. Χαράλαμπου Παπαλουκά, δίδασκε «Τοπογραφία ΙΙ» και «Γλώσσα Προγραμματισμού C», ενώ στο Ι.Ε.Κ. Περιστερίου, μετά την «άδεια» του πρώην διευθυντή, κ. Αναστάσιου Γκιόκα, μεταξύ άλλων δίδασκε«Μηχανολογικό Σχέδιο», «Μηχανουργική Τεχνολογία» και «Αναλογικά Ηλεκτρονικά».
Όταν όμως κλήθηκε από τους οικονομικούς επιθεωρητές να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που να εμφανίζουν τα τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα, βάσει των οποίων πραγματοποίησε διδασκαλία στα ανωτέρω μαθήματα, ο κ. Τσολακίδης δεν προσκόμισε κανένα δικαιολογητικό που να πιστοποιεί τις απαιτούμενες γνώσεις που θα έπρεπε να διαθέτει, ώστε να διδάξει τα παραπάνω μαθήματα.
Τελικά συμπεράσματα
Τα τελικά συμπεράσματα της πορισματικής έκθεσης σχετικά με τον εκπαιδευτικό-«μάγο» είναι ενδεικτικά για τις πραγματικές υπηρεσίες που προσέφερε ο κ. Τσολακίδης. Αναφέρεται: «Από το σύνολο των προεκτεθέντων (ώρες απογευματινής απασχόλησης που, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν χρονικά αδύνατον να πραγματοποιηθούν, ασυμβατότητα τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του ''εκπαιδευτή'' με τη δυνατότητα διδασκαλίας των συγκεκριμένων μαθημάτων, αποζημίωση από το Ι.Ε.Κ. Νίκαιας κατ’ επανάληψη για διδασκαλία σε ημέρες που απουσίαζε εκτός έδρας), οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι ώρες διδασκαλίας, τουλάχιστον στα μαθήματα που δεν είχε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να διδάξει καθώς και αυτές οι οποίες ήταν χρονικά αδύνατον να πραγματοποιηθούν, ήταν πλασματικές και οι αποζημιώσεις μη σύννομες».