ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.ΙΕΚ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ.Δ.Β.Μ

Την Πέμπτη 7/5/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γραμματέα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. κον Γεράσιμο Σπαθή και την ομάδα εργασίας με αρμοδιότητες της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και της Δια Βίου Μάθησης.
Στην συνάντηση η οποία διεξήχθη σε συνεργατικό κλήμα ετέθησαν και συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτές των Δ.ΙΕΚ και χρίζουν άμεσης λύσης. Μεταξύ άλλων το Ε.ΔΙΕΚ εστίασε στα εξής:

-      Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Να μας γνωστοποιηθεί η πρόθεση της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με το μητρώο, την κατάργηση του θεωρητικού μέρους των εξετάσεων πιστοποίησης, το υψηλό κόστος του παράβολου συμμετοχής.

-      Πληρωμή Εκπαιδευτών
Να μας καταστεί γνωστό γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιοποιηθεί η Κ.Υ.Α. που προβλέπει την πίστωση προς το Ι.ΝΕ.Δ.ΒΙ.Μ., με το ποσό που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα των ΔΙΕΚ.

-      Προγράμματα σπουδών
Να μας προσδιοριστεί χρονικά η υλοποίηση των προγραμμάτων και οδηγών σπουδών των νέων ειδικοτήτων καθώς και τα περιγράμματα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων, ώστε αμφότερα να ισχύσουν από το νέο φθινοπωρινό εξάμηνο του 2015.

-      Αξιολογική πίνακες εκπαιδευτών
Να υπάρξουν βελτιωτικές παράμετροι στον τρόπο μοριοδότησης, αξιολόγησης, σύνταξης πινάκων και επιλογής των εκπαιδευτών ώστε η διαδικασία να καταστεί περισσότερο αντικειμενική χωρίς παράλληλα να αλλοιώνει τον χαρακτήρα και την στελέχωση του κάθε ΙΕΚ

-      Πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων
Να ανακοινωθεί άμεσα ο τρόπος διεξαγωγής της διότι το εξάμηνο τελειώνει και η συνέπειες για τους καταρτιζόμενους είναι ευνόητες.


Με την ολοκλήρωση της συνάντησης και την κατάθεση σχετικού υπομνήματος το Ε.ΔΙΕΚ έλαβε την υπόσχεση για άμεση χρονικά αντιμετώπιση και απάντηση στα θέματα που έθεσε καθώς και διευκρινιστική  ανάλυση τους σε μια νέα συνάντηση με τους αρμόδιους Φορείς και Πρόσωπα του Υπουργείου.