ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018

ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ


ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ

Μετά την πρόσφατη εξέλιξη, την τυπική έγκριση των αναθέσεων και την έναρξη, έστω και καθυστερημένα, της υπογραφής των συμβάσεων 2018 Α!, και κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης της διαμορφούμενης κατάστασης, θεωρούμε σκόπιμο να προσανατολιστούμε στην  εξυπηρέτηση των καταρτιζόμενων και μόνο, συμβάλλοντας για άλλη μια φορά με υψηλό φρόνημα και από θέση ευθύνης στο εκπαιδευτικό μας έργο και την ομαλοποίηση χωρίς όμως να εγκαταλείπουμε το αίσθημα δικαίου το οποίο μας διακατέχει.

Φυσικά τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους Εκπαιδευτές δεν λύθηκαν και δεν θα λυθούν ως δια μαγείας, παρά μόνον μετά από διαρκή επαγρύπνηση και παρεμβάσεις μας. Εξ αντικειμένου όμως αυτά τα προβλήματα δεν έχουν κατ’ ανάγκη το αιτιατό τους σε αυτά τα ίδια τα Δ.ΙΕΚ, αλλά στο σημερινό σχεδιασμό και τους φορείς διαχείρισης των.

Το ΕΔΙΕΚ έντιμα και δυναμικότερα συνεχίζει να προασπίζεται το όποιο δίκαιο αίτημα και πρόβλημα αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα των Εκπαιδευτών Ενηλίκων, εστιάζοντας στο πραγματικό πρόβλημα το οποίο δεν είναι κανένα άλλο από την ορθολογική διαχείριση, και την εξυγίανση από την σημερινή παθογένεια που διέπουν τον θεσμό, και εδράζεται στην κεντρική διοίκηση. Απαιτείται τόλμη, όραμα, και πρωτίστως Πολιτική βούληση.

Το Ε.Δ.ΙΕΚ έχει ήδη στρέψει τις προσπάθειες του προς αυτή την κατεύθυνση με ενέργειες που στοχεύουν σε ριζικές και μόνιμες λύσεις. Όμως οφείλουμε να σταθούμε σε δύο σημεία τα οποία ανέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα, ήτοι:

1.      Όταν δηλώνεται γραπτώς «Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ της ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ κατανοεί και στηρίζει, με τον τρόπο που δύναται, τα απολύτως δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτών μας, οι οποίοι έχουν στηρίξει, βοηθήσει και εξακολουθούν να προσφέρουν, τους καταρτιζόμενους μας, αλλά και γενικότερα τον θεσμό των Δ.ΙΕΚ κάτι που αποδεδειγμένα έχουν θέσει σε προτεραιότητα.», θα πρέπει αυτό να αποδεικνύεται και έμπρακτα. Αντ’ αυτού το πρακτικό αποτύπωμα την κρίσιμη στιγμή κατέδειξε πολλούς οι οποίοι άλλοι με κομψό και άλλοι με άκομψο τρόπο προσπάθησαν να μεταπείσουν τους εκπαιδευτές και να αναστείλουν την στοχευμένη αγωνιστική τους δράση.

2.    Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι αγώνες κερδίζονται και το δίκιο οικοδομείται  μόνο μέσα από συλλογικότητα, ομοψυχία και αλληλοϋποστήριξη. Πολλοί εκπαιδευτές αντ’ αυτού επέδειξαν υψηλό φρόνημα ατομικότητας, αγνοώντας συναδέλφους και το κοινό συμφέρον. Φυσικά το Δημοκρατικό μας πολίτευμα επιτρέπει στον καθένα να εκφράζεται και να πράττει αυτοβούλως. Όμως σε κάθε περίπτωση ουδόλως τους επιτρέπεται να μεμψιμοιρούν για τα κακώς κείμενα, επωφελούμενοι από τις προσπάθειες των υπολοίπων.     
Το Ε.Δ.ΙΕΚ (Πανελλήνια κίνηση Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ) συνεχίζει να εκφράζει απόψεις του κοινού συμφέροντος των Εκπαιδευτών Ενηλίκων με βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο ορίζοντα μέσα από ένα συμπαγές και αλληλέγγυο μέτωπο.