ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

17/03/2011
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Από το πανηγυρικού χαρακτήρα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, πληροφορηθήκαμε ότι επιβάλλεται να είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι, διότι έπειτα από αδράνεια ετών, κατόρθωσαν να λάβουν πίστωση. Φυσικά, δεν τους είναι… εύκολο να αναφέρουν την ΠΗΓΗ της πίστωσης, διότι για τους ταγούς μας τα πολιτικά παιχνίδια είναι σαν τα δώρα  των νονών τις γιορτές: ιερά.
Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει το υπουργείο (προς έκπληξη όλων εκδίδει κοτζάμ δελτίο Τύπου για κάτι που όπως παραδέχεται… ΕΚΤΙΜΑ ότι θα γίνει σε ΑΟΡΙΣΤΟ χρόνο), αφού προκύπτουν συμπεράσματα και ερωτήματα.
α) Κατ’ αρχήν ξεκινά να θριαμβολογεί για μία λύση που θα έρθει σε ένα πρόβλημα, το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι  μαζί με τους προκατόχους τους . Άρα, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον όχι «πιο», αλλά «πολύ»  σεμνοί. Και δεν είναι.
β) Αυτό το «κύριος όγκος των οφειλών», πώς ακριβώς προσδιορίζεται; Διότι η αποπληρωμή για παράδειγμα του 55-60% των οφειλών, (ποσοστό ειλικρινά όχι τυχαίο…) μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως κύριος όγκος.
γ) Γιατί δεν μας λένε πότε θα εξοφληθούν ΟΛΟΙ και όχι ο «κύριος όγκος», όποιος κι αν είναι αυτός;
δ) Η κοινοποίηση στο υπουργείο έγινε την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Με δεδομένη την αργία του Σαββατοκύριακου, πότε πρόλαβαν να συσταθούν ομάδες εργασίας και μάλιστα της τάξης των τριάντα ατόμων;
ε) Αλήθεια, γιατί τριάντα άνθρωποι; Μήπως είναι πολλοί;
στ) Αυτή η ευελιξία της κρατικής μηχανής προσωπικά με κάνει να βουρκώνω από συγκίνηση.
ζ) Η φράση «σε συνέχεια των προσπαθειών» της υπουργού κτλ., όπως και «η αναπληρωτής υπουργός έδωσε εντολή», σημαίνει ότι πρέπει να τους οφείλουμε χάρη για τις προσπάθειες και τις εντολές τους, οι οποίες όμως θα ολοκληρωθούν κατά χρονική  ΕΚΤΙΜΗΣΗ όπως οι ίδιοι αναφέρουν…
η) Ως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις και προκειμένου να μην ανησυχούμε, ο ύμνος καταλήγει ότι οι πληρωμές των εκπαιδευτών δεν θα γίνονται στο εξής από τον Οργανισμό ΕΟΠΠ, αλλά από την ίδια τη γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης. Εμ, δεν μας το ‘λεγαν νωρίτερα να μη σκιαζόμασταν;
Υ.Γ.1.Μαθαίνω από πληροφορίες λόγω της διαστροφής του επαγγέλματος, αλλά και όπως διαβάσαμε έφτασαν μέχρι και στη Βουλή(!), ότι κάποιοι χαμαιλέοντες άλλων κομμάτων (από τη μία έως την άλλη άκρη…)εκφράζουν την ένθερμη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτών. Μιλάμε από τη μία πλευρά για ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ απίθανους πολιτικοτυπάκους της πλάκας, έως και στην άλλη πλευρά ψευτοκουλτουριάρηδες, με μόνιμο μότο στα χείλη τους τη λέξη «ενάντια»! Μη μου πείτε, δεν έχουν  ΠΟΛΥ γέλιο;
Υ.Γ.2. Ο Δημήτρης  Χαριλάου ως Πρόεδρος του Ε.Δ.ΙΕΚ το παλεύει με όλες του τις δυνάμεις. Έχω ιδία γνώση και επομένως την υποχρέωση να το δηλώσω, αν και δεν το θέλει ο ίδιος. Συνεπώς, οφείλουμε να στοιχηθούμε όσο και όπως μπορεί ο καθένας από εμάς και φυσικά να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Νίκος Σηφάκης
Δημοσιογράφος