ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Δ.ΙΕΚ

ΘΕΜΑ:  Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.ΙΕΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Μετά το πέρας της προσωπικής συνάντησης (15/03/2011) του Προέδρου του Ε.Δ.ΙΕΚ με τον συνεργάτη της αναπληρωτού Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Φ. Γεννηματά, την έκδοση του δελτίου τύπου του Υπουργείου Παιδείας και την ενδελεχή ενημέρωση ημών στο πλαίσιο πολλών στοχευμένων διευκρινιστικών ερωτήσεων, προκύπτουν τα κάτωθι:

-         Η πρόθεση αποπληρωμής του συνόλου των εκπαιδευτών του πρώην Ο.Ε.Ε.Κ αυστηρά εντός του τετραμήνου, συνιστά άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας έναντι των υπόλοιπων οικονομικών υποχρεώσεων του πρώην Ο.Ε.Ε.Κ.
-         Η απόσπαση υπόσχεσης για άμεση έναρξη των σχετικών διαδικασιών - ενεργειών υπό των ομάδων εργασίας που έχουν για το σκοπό αυτό συσταθεί και αντιστοίχως επωμιστεί την διαχείριση της πληρωμής.
-         Η πρόθεση - προσανατολισμός του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσει στην αποπληρωμή των εκπαιδευτών των ΙΕΚ, με διακριτό κριτήριο την «ωριμότητα» του φακέλου έκαστου Ι.Ε.Κ.
-         Οι πληρωμές θα έχουν ενιαίο χαρακτήρα και θα γίνουν από το την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, με περιοδικότητα «μηνός».

Το Δ.Σ. του Ε.Δ.ΙΕΚ στο πλαίσιο της θεσμικής του αποστολής ως νομίμου εκπροσώπου των εκπαιδευτών των Δ/ΙΕΚ του πρώην Ο.Ε.Ε.Κ, διατηρώντας τις επιφυλάξεις του έναντι των ως άνω διαγραφόμενων εξελίξεων, με αίσθημα ευθύνης και ρεαλιστική ματιά, υποχρεούται κριτικά να επισημάνει ότι:

-         Γνωρίζοντας την χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούν οι ενέργειες αποπληρωμής, ήτοι, από την ημέρα εντολής της Υπουργού προς την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Πληρωμών έως και την έναρξη των πληρωμών, για άλλη μία φορά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για δεσμευτική έναρξη των πληρωμών στα τέλη του Μαρτίου, εκτιμούμε δυστυχώς, ότι θα τύχει μιας νέας πανηγυρικής διάψευσης.

-         Με δεδομένο ότι μεταξύ των άλλων εμπλέκονται και λοιπές ανεξάρτητες αρχές (Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, Πάρεδρος, κλπ) η πεποίθησή μας είναι ότι και αυτή η εμπειρία, θα χαρακτηριστεί δυστυχώς από ανακολουθίες, αοριστολογίες και καθυστερήσεις.



-         Η ύπαρξη πολλών Δ/Ι.Ε.Κ. σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Περιφέρεια και των αντίστοιχων παραρτημάτων τους, των οποίων η λειτουργία όλως αναίτια και αδικαιολόγητα, ανακλήθηκε τον Οκτώβριο του 2010, είναι πιθανόν να σταθεί  εμπόδιο για τον αναγκαίο προσδιορισμό και επιβαλλόμενο χαρακτηρισμό των φακέλων των ως άνω Δ/ΙΕΚ, ως «ώριμων», με συνέπεια την συνακόλουθη, αν μη τι άλλο, καθυστέρηση αποπληρωμής μας. Κατόπιν τούτου, προς αποφυγή οποιασδήποτε άσκοπης και αδικαιολόγητης εμπλοκής, προτείνουμε όπως δοθεί άμεση προτεραιότητα στις διαδικασίες που απαιτούν τα συγκεκριμένα Δ/ΙΕΚ, ώστε να αποτραπεί κάθε πιθανή καθυστέρηση.

Με δεδομένη την αδικαιολόγητη καθυστέρηση (18 μήνες από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων της παρούσης κυβέρνησης) και την άρνηση σας να δώσετε λύση σε ένα πρόβλημα που ήδη γνωρίζατε, σε συνδυασμό με την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα των ημερών (επικείμενες εκλογές, ανασχηματισμός) αλλά και την πανθομολογούμενη οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, είναι βέβαιο ότι όλα δυστυχώς, προϊδεάζουν για νέες καθυστερήσεις, με άγνωστο μάλιστα τον χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής μας.
Ευχή και ταυτόχρονα προτροπή όλων ημών, να υπερβάλετε εαυτούς και να επισπεύσετε τις απαιτούμενες εκείνες διαδικασίες, ώστε να δοθεί τέλος στη οικονομική ομηρία (3)  ετών, σε χρονικό διάστημα μικρότερο αυτού που επί χάρτου έχετε σχεδιάσει.


Το Δ.Σ. του Ε.Δ.ΙΕΚ, συναισθανόμενο το βάρος της συνολικής του ευθύνης, έναντι των διατελούντων υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας συναδέλφων, ήτοι των μελών του Ε.Δ.ΙΕΚ και του συνόλου των συναδέλφων εκπαιδευτών, δεν εφησυχάζει. Διατηρώντας κάθε νόμιμη σχετική επιφύλαξη, δηλώνει την πίστη του στο δίκαιο του αγώνα μας και την πρόθεσή του να παρεμβαίνει δυναμικά, διεκδικητικά και αγωνιστικά μέχρι και την εξόφληση του τελευταίου εκπαιδευτή των Δ/ΙΕΚ.
Ευχή μας αυτή την φορά, αυτός που τελικά θα διαψευστεί, να είμαστε μόνο εμείς και οι σημερινές ή οι αυριανές διοικητικές αρχές εποπτείας των Δ/ΙΕΚ, να μην επαναλάβουν τις πρακτικές των προηγούμενων!!!!.    
   



Για το Δ.Σ. του Ε.Δ.ΙΕΚ
 Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Χαριλάου

Ο Γ. Γραμματέας
Νεκτάριος Μπεχράκης