ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 11/03/2011

Μετά από σειρά στοχευμένων ενεργειών του Ε.Δ.ΙΕΚ και την σχετική ερώτηση στην Βουλή (ερώτηση 10489/04-02-2011) σχετικά με το πότε θα πληρωθούν οι εκπαιδευτές των ΙΕΚ, η απάντηση η οποία εδόθη από την αναπληρωτή Υπουργό είναι η ακόλουθη:

« η Δ/νση Οικονομικών Υποθέσεων έχει προωθήσει αίτημα προς το Γ.Λ.Κ. για την εγγραφή πίστωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις προηγουμένων ετών του Ο.Ε.Ε.Κ. συμπεριλαμβανομένων και δαπανών μισθοδοσίας  των εκπαιδευτών των Ι.Ε.Κ.»

Γίνεται αντιληπτό απ’ όλους ότι για άλλη μία φορά αποφεύγεται συστηματικά η Δημόσια δέσμευση για τον ακριβή χρονικό προσδιορισμό εξόφλησης των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών Ι.Ε.Κ.
Αυτή η αδικαιολόγητη και επαναλαμβανόμενη παραπομπή στις καλένδες δημιουργεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι μεταξύ της προσμονής και της υπομονής μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε ακολουθία αυτής της μη απάντησης, το Δ.Σ. του Ε.Δ.ΙΕΚ απέστειλε εκ νέου προς την Υπουργό την κάτωθι επιστολή:


ΑΘΗΝΑ:11-03-2011, ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 0008
ΠΡΟΣ:  Υπουργείο Παιδείας
            Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
ΚΟΙΝ.: Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου
            Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φωτεινή Γεννηματά

ΘΕΜΑ: ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (που δεν δίνονται)

Για μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε με συμπάθεια και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις όποιες ανακοινώσεις κατά καιρούς έχετε κάνει σχετικά με το θέμα που αφορά στην εξόφληση των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ

Η πασιφανής διαπίστωση της κατ εξακολούθηση αναντιστοιχίας πράξεων και λόγων, για μια ακόμη φορά έρχεται να διαψεύσει τις δημόσιες τοποθετήσεις σας και να ενισχύσει την άποψη μας για αποτυχία στην διαχείριση σημαντικών προβλημάτων μεταξύ των οποίων και αυτό της αποκατάστασης του Δημόσιου οικονομικού σας χρέους απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ, παρατείνοντας και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ανησυχία για το προδιαγραφόμενο άδηλο μέλλον, όχι μόνο των εκπαιδευτών αλλά και αυτής της ίδιας της χώρας.
Η θηλιά η οποία είναι πλέον περασμένη στο λαιμό μας σε συνδυασμό με την ύφεση και την διαπιστωμένη απουσία συγκροτημένης πολιτικής βούλησης ώστε να δοθεί άμεση λύση στο εδώ και 3 χρόνια πρόβλημα μας, το οποίο απαράδεκτα εξακολουθείτε να διαιωνίζετε, μας καθιστά υπόχρεους, διακατεχόμενοι από αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη του Ε.Δ.ΙΕΚ αλλά και σε όλους τους συνάδελφους εκπαιδευτές γενικότερα, να σταθούμε εφεξής απέναντι σας με δεδομένη την κριτική στάση μας.     

Με αυτό το ήδη θολά διαμορφωμένο τοπίο, μπορείτε κ. Αναπληρωτή Υπουργέ να μας απαντήσετε στα εξής απλά ερωτήματα μας :

1.       Γιατί είναι ακόμα αναπάντητο το ερώτημα που υποβάλαμε με την επιστολή μας;      ( αρ. πρωτ.:663/25-01-2011)
2.       Η απάντηση που δώσατε: « Η Δ/νση Οικονομικών Υποθέσεων έχει προωθήσει αίτημα προς το Γ.Λ.Κ. για την εγγραφή πίστωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις προηγουμένων ετών του Ο.Ε.Ε.Κ. συμπεριλαμβανομένων και δαπανών μισθοδοσίας των εκπαιδευτών των Ι.Ε.Κ.» στο προς εσάς υποβληθέν ερώτημα στην Βουλή μετά από ενέργειες του Ε.Δ.ΙΕΚ ( Ερώτηση 10489/04-02-2011, «Πότε σκοπεύετε να πληρώσετε τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς»), αλήθεια σε τι απαντάει;
3.       Μπορείτε να μας διευκρινίσετε πως εννοείτε την «αναβάθμιση λειτουργίας των Ι.Ε.Κ.» (δήλωση της Υπουργού 01/09/2010) με απλήρωτους εκπαιδευτές;
4.       Πού αναλίσκονται τα ποσά από τα δίδακτρα των Καταρτιζομένων;
5.       Πού αναλίσκονται τα ποσά της Ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης;
6.       Σύμφωνα με τα λεγόμενα των συνεργατών σας, …εάν και εφόσον…, η πληρωμή θα είναι «σταδιακή».  Πώς αυτή την εννοείτε;  Με ποια κριτήρια θα προηγηθούν κάποια ΙΕΚ έναντι άλλων;
7.       Ποιο θα είναι το βάθος χρόνου αυτής της σταδιακής πληρωμής έως και την εξόφληση και του τελευταίου Ι.Ε.Κ. – εκπαιδευτή;
8.       Μπορείτε να μας διευκρινίσετε εάν στο αίτημα πίστωσης προς το Γ.Λ.Κ. έχει συμπεριληφθεί ποσό που καλύπτει τις οφειλές του Ο.Ε.Ε.Κ. έως τον Ιούνιο του 2010 ή έως τον Δεκέμβριο του 2010;
9.       Επιτέλους μπορείτε να συγκεκριμενοποιήσετε τον χρονικό προσδιορισμό που θα ξεκινήσει η εξόφληση μας; Πάγιο και επιτακτικό αίτημα 10000 ανθρώπων.
10.  Τέλος απαντήστε μας Κα Υπουργέ με ένα απλό «ναι» ή «όχι» στην απορία μας:                                                                                 
Εσείς είστε απλήρωτη για 32 συνεχόμενους μήνες;;;;

Κα Υπουργέ, περιμένοντας την απάντηση των ερωτημάτων μας, θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι αόριστες και γενικόλογες υποσχέσεις που εισπράττουμε έως σήμερα ούτε μας συγκινούν, ούτε μας πείθουν, ούτε μας καλύπτουν πλέον.

Σας καλούμε την ύστατη στιγμή να δώσετε άμεση λύση – σήμερα - και να εγκαταλείψετε επιλογές σκοπιμοτήτων που επιβαρύνουν και οδηγούν σε περαιτέρω κοινωνική, οικονομική εξαθλίωση αλλά και σε αδιέξοδα με απρόβλεπτες συνέπειες σε μια εποχή παρατεταμένης κρίσης της χώρας μας.  

                                          Για το Ε.Δ.ΙΕΚ
     Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Χαριλάου                                                Νεκτάριος Μπεχράκης


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι το Δ.Σ. του Ε.Δ.ΙΕΚ με καθημερινές προσωπικές παρεμβάσεις και συναντήσεις τόσο με τους συνεργάτες της αναπληρώτριας Υπουργού οι οποίοι διαχειρίζονται την οικονομική εκκρεμότητα μας, όσο και με τους αντίστοιχους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ασκεί κάθε δυνατή έννομη πίεση για την ευνοϊκή επίλυση του θέματος.
Πληροφοριακά σε σημερινή (11-03-2011) επαφή του Γ. Γραμματέα του Ε.Δ.ΙΕΚ με το Γ.Λ.Κ. έλαβε ως απάντηση σε σχετικό ερώτημα του ότι ο κύκλος των υπογραφών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.