ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Η αποκορύφωση μιας διαπιστωμένης πλέον αλλά και παράλληλα μεθοδευμένης μεθοδολογίας που ακολουθεί το ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., έρχεται να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά η πρόσφατη εγκύκλιος που εξέδωσε. 

Ερμηνεύστε μόνοι σας:  

- "... Η διαδικασία από την πλευρά του υπουργείου έχει ξεκινήσει και εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου" 

        - έως το προηγούμενο δελτίο τύπου το τετράμηνο ήταν σίγουρο τώρα  εκτιμάται. 

- "...δεν υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς πρόβλεψης της ακριβούς ημερομηνίας εκταμίευσης των ποσών και πίστωσης τους στους λογαριασμούς για κάθε δικαιούχο χωριστά" 

         - σε απλά Ελληνικά - δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα πληρωθείτε - ή -περιμένετε και βλέπουμε - ή - τι 32; τι 42; τι 52; μήνες -...διαλέγετε και παίρνετε. 

Όποια ερμηνεία και αν αποδεχτούμε γεγονός είναι ένα, ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ...


Δυστυχώς για εσάς, οι εκπαιδευτές των Ι.Ε.Κ. είναι άνθρωποι νοήμονες με επιστημονική κατάρτιση και γνώση και δεν έχετε το δικαίωμα να τους διαχειρίζεστε με νηπιακές πρακτικές.

Μας έχετε οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική εξαθλίωση, στην κοινωνική απαξίωση, στην ανθρώπινη υποτέλεια. 

Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε, η ανοχή μας ξεπέρασε τα εσκαμμένα, η αντοχή μας έφτασε στα όρια της. 

- Δεν φταίμε εμείς εάν εδώ και 18 μήνες δεν έχετε κάνει τίποτε ως προς τις απαιτούμενες διαδικασίες.
- Δεν φταίμε εμείς αν δεν έχετε την ικανότητα να παρακάμψετε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακόμα συντηρείτε.
- Δεν φταίμε εμείς εάν χρειάζεστε 18 μήνες για να κάνετε απλές διαπιστώσεις.
- Δεν φταίμε εμείς που τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. 

Και επειδή μερικές φορές τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση μας, πολύ φοβούμαστε ότι θα αφυπνιστεί και θα εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο που το ηφαίστειο εκλύει την δική του συσσωρευμένη ενέργεια.