ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ι.Δ.ΕΚ.Ε ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ Ο.Ε.Ε.Κ. ;

Ι.Δ.ΕΚ.Ε, ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ Ο.Ε.Ε.Κ. ;
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ...

Από την ημέρα 01/01/2011 που το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. διαδέχτηκε και ανέλαβε την διαχείριση των Δημοσίων ΙΕΚ, το Ε.Δ.ΙΕΚ παρακολουθεί τα γεγονότα με την δέουσα προσοχή και ταυτόχρονα τηρεί διακριτή στάση αναμονής απέναντι στην υλοποίηση για τις όποιες προαναγγελθείσες  υποσχέσεις έδωσε το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. τόσο μέσα από τα Δελτία Τύπου όσο και στην κατ ιδίαν συνάντηση της 28/03/2011 με το Ε.Δ.ΙΕΚ.

Υποσχέσεις που έχουν να κάνουν με την διαχειριστική λειτουργία αλλά κυρίως με την ομαλοποίηση στην καταβολή της μισθοδοσίας που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει τους εκπαιδευτές οι οποίοι και εξακολουθούν μετά από 39 μήνες να είναι απλήρωτοι από τα χρέη του ΟΕΕΚ τον οποίο το ΥΠΔΒΜΘ έκλεισε χωρίς να φροντίσει πρώτα να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του ως όφειλε.

Μετά και από την λήξη στις 30/06/11 της εκπαιδευτικής περιόδου δυστυχώς το μόνο που διαπιστώνουμε είναι ότι και το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. τείνει να βαδίσει σε εσφαλμένους ατραπούς που ουδόλως διαφέρουν από αυτούς που ακολουθούσαν οι προκάτοχοι τους.  


Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί:

- Διοικητική δυσκαμψία, ατολμία, έλλειψη μηχανισμού λειτουργίας, πλημμελής γνώσει του αντικειμένου με αποτέλεσμα την συνεχή ανάκληση αντιφατικών αποφάσεων από την μια μέρα στην άλλη με επακόλουθο την σύγχυση και καθυστερήσεις.
Γιατί αναλάβατε ανέτοιμοι όντες να διαχειριστείτε τα ΙΕΚ;     

- Το πρωτάκουστο να υπογραφούν συμβάσεις εργασίας στο τέλος Ιουνίου αντί του Φεβρουαρίου φέρνοντας τους εκπαιδευτές προ τετελεσμένων γεγονότων.

- Η μετατροπή των συμβάσεων εν αγνοία των εκπαιδευτών από ορισμένου χρόνου σε έργου. Αποτέλεσμα οι έχοντες σαν αποκλειστική απασχόληση τα Ι.Ε.Κ. να βρεθούν χωρίς την κάλυψη του επιδόματος ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ.
Τι σας ενδιαφέρει όμως για το πως θα βιοπορισθούν συνάνθρωποι σας; Εσείς εκ του ασφαλούς απολαμβάνοντας αμειβόμενες θέσεις και μισθούς δείχνετε το "νέο" κοινωνικό πρόσωπο και την ευαισθησία σας...

- Η ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες έργων που άπτονται της διαχειριστικής μέριμνας των ΙΕΚ, μηχανογραφικά συστήματα, λογιστικές εφαρμογές κτλ.

- Εν αντιθέσει έχετε απλήρωτους τους εκπαιδευτές από τον Φεβρουάριο έως σήμερα ( εξάμηνο 2011 Α!)
Σας θυμίζει κάτι; Απαντήστε μας γιατί; με δεδομένο ότι έχετε στην διάθεση σας το απαιτούμενο ποσό 3.720.000 €, που απαιτείται για το σύνολο της μισθοδοσίας και κάλυψης των δαπανών λειτουργίας των ΙΕΚ το οποίο έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠΔΒΜΘ στις 3-12-2010/4553.
Η υπόσχεση για εναρμόνιση και τακτική πληρωμή των υποχρεώσεων σας κάθε μήνα τι απέγινε;

- Η πολυαναμενόμενη μετά από 3 χρόνια διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά από τον Ε.Ο.Ο.Π. μέσα στον Ιούλιο των 40οC και αυτή μισερή μια και θα έχει συνέχεια όχι επί της οθόνης αλλά τον Σεπτέμβριο.

- Φυσικά η πιστοποίηση γίνεται χωρίς να έχει υπογραφή η Κ.Υ.Α., ως αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτές στις εξεταστικές επιτροπές να μην γνωρίζουν το ύψος της αμοιβής τους και τον χρόνο πληρωμής τους. (για άλλη μια φορά επί το λαϊκότερο "αγοράζουμε γουρούνι στο σακί"). 

- Φυσικά η σύνθεση των εξεταστικών επιτροπών γίνεται χωρίς την γνωστοποίηση και καθορισμό κριτηρίων ως προς την επιλογή των.


Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έγιναν τόσα αρνητικά πολλά.  Άραγε τι ακολουθεί;
Ο Οκτώβριος δεν είναι μακριά, το καλοκαίρι σας δίνει την ευκαιρία για δημιουργία πλάνου ανασυγκρότησης, διαρθρωτικές αλλαγές με την συμμετοχή των εκπαιδευτών.
Επιλέξετε ως βασική προτεραιότητα την τήρηση των υποσχέσεων σας μέσα από διαφανείς διαδικασίες και ενημέρωση των εκπαιδευτών πριν την λήψη αποφάσεων.