ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΑΡΡΟΣ, ΤΟΛΜΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ


28/06/2018
Συνάδελφοι

Πάντοτε οι εκπαιδευτές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τα ουκ ολίγα προβλήματα, από θέση ευθύνης και με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών, αν και στο τέλος κατά τεκμήριο απόβαινε εις βάρος μας.

Όμως κάθε τι έχει τα όρια του, και αυτή την χρονιά η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και ο εμπαιγμός ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν και να συνειδητοποιήσουν,  ότι θιγόμενοι και πληγέντες δεν είναι μόνο οι καταρτιζόμενοι αλλά και οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ!!! Θα πρέπει οι Διευθυντές των Δ.ΙΕΚ να κατανοήσουν ότι δεν ενεργούμε και δεν στρεφόμαστε ούτε εναντίον των καταρτιζόμενων ούτε εναντίον τους, το αντίθετο μάλιστα. Ουδόλως μας είναι ευχάριστη η όποια μορφή διένεξης. Όμως η παθογένεια του συστήματος δεν μπορεί να διαιωνίζεται!!! Και δεν μπορεί πάντα οι εκπαιδευτές να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα!!!

Θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι εάν τα Δ.ΙΕΚ αδυνατούν να περαιώσουν το εξάμηνο ας αναζητήσουν τις ευθύνες αλλού και όχι στους εκπαιδευτές τους. Κανένα Δ.ΙΕΚ δεν θα έρθει να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης, τις υποχρεώσεις και τα πρόστιμα που απορρέουν από τις οφειλές στο Δημόσιο και όχι μόνο, το απολεσθέν εισόδημα από το ταμείο ανεργίας, την ανέχεια στην οποία έχουν βυθιστεί, και πολλά άλλα. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα.

Όλα όσα ακούμε είναι απλά για άλλη μια φορά λόγια…, και ας μας επιτραπεί να πειθόμαστε πλέον μόνο τοποθετώντας τα δάκτυλα επί τον τύπον των ήλων.

Συνάδελφοι και συμβάσεις να κληθούμε να υπογράψουμε αύριο, καμία ουσιαστική σημασία δεν έχει διότι:

-        Μία σύμβαση για να έχει ισχύ και να απορρέουν υποχρεώσεις πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και από τους δύο αντισυμβαλλόμενους. Άρα όταν μας επιστραφεί υπογεγραμμένη και από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ η σύμβαση του 2018 Α!, τότε επιφυλασσόμεθα. 

-        Δεν μπορούμε να πάρουμε επίδομα ανεργίας. Ο ΟΑΕΔ θέλει να προσκομίσουμε σύμβαση υπογεγραμμένη και από τους δύο συμβαλλόμενους ( εκπαιδευτή – ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Χρονικά ανέφικτο!

-        Επίσης έως και σήμερα, δεν έχουν καταβληθεί από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τα ένσημα, προαπαιτούμενο τα 125 για την καταβολή του επιδόματος. Άρα;…..

-        Αν και πληρώθηκαν τα εναπομένοντα ΙΕΚ για το 2017 Β!, εξακολουθούν πολλοί εκπαιδευτές απλήρωτοι λόγω εκκρεμοτήτων του τύπου: δίδασκε σε ειδικότητα χωρίς οδηγό σπουδών, αντικατέστησε παρετηθέντα, και άλλες αστειότητες… Λες και είναι υπεύθυνος ο εκπαιδευτής.

-        Μετά το ‘φιάσκο’ με την νομοθετική ρύθμιση για τους ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ συναδέλφους θα πρέπει να περιμένουμε να διαβάσουμε την νέα τροπολογία στο ΦΕΚ., το πότε; Ίδωμεν…. Και όταν…, θα πρέπει να μας ενημερώσει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τον χρονικό προσδιορισμό καταβολής. 

-        Ουδεμία ενημέρωση για την πληρωμή του 2018 Α!, απλά αιωρείται το δελτίο τύπου της 17/05/2018

Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε: όταν, θα, δρομολογήθηκε, αναμένουμε, ….. Η απόφαση για παράδοση βαθμολογίας ήταν σαφής. ΕΩΣ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 5 ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Ο κάθε ένας ας αποκωδικοποιήσει τα ανωτέρω και ας πράξει κατά συνείδηση, τόσο απέναντι στον εαυτό του όσο και απέναντι στους συναδέλφους του. Ο αλληλέγγυος αγώνας για την διεκδίκηση του αυτονόητου, το κοινό συμφέρον, απαιτεί θάρρος και τόλμη μα πάνω από όλα την απεξάρτηση από την ατομικότητα.