ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, η υπομονή έχει και τα όριά της....Όλοι οι επικεφαλής και υποκεφαλής του Υπουργε(λο)ίου καθώς και των..κείμενων και παρακείμενων οργανισμών, που με τόση στοργή περιθάλπουν τα ΔΙΕΚ, έχουν προ πολλού προσπεράσει και ξεπεράσει τα όποια τυχόν όρια...τιμής και εντιμότητας καθώς και της επαγγελματικής τους δεοντολογίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν δεκάδες ανθρώπων που είτε απασχολούνται σε αυτά(διοικητικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό), είτε φοιτούν. 

Τα γεγονότα αναρίθμητα, τρανταχτά και γνωστά τοις πάσι! Δεν χρήζουν ιδιαίτερης μνείας πιστεύω γιατί όσοι ασχολούμαστε με αυτή την ιστορία, που τιτλοφορείται Δημόσιο ΙΕΚ, τα ξέρουμε και τα αναμασάμε καθημερινώς. Δε θα σταθώ εδώ λοιπόν. Το μήνυμα αυτό αφορά στην άμεση κινητοποίηση όλων όσων ταλαιπωρούμαστε από τους παράλογους χειρισμούς των "αρμοδίων", είτε αυτοί οι χειρισμοί αφορούν στα διοικητικά, είτε στα εκπαιδευτικά, είτε στα οικονομικά θέματα. 

Σε λίγες μέρες ξεκινά το δεύτερο εξάμηνο και οι εκπαιδευτές θα κληθούμε ξανά να αναζητήσουμε μια θέση....πίσω από τον ήλιο (και πολλοί από μας λαχταρούμε κιόλας αυτή την ψευδαίσθηση εργασίας που μας προσφέρεται), όπως και οι σπουδαστές του Α εξαμήνου θα κληθούν να πληρώσουν τα προκαταβολικά και μη επιστρέψιμα δίδακτρα (ντρέπομαι και που το λέω..), προκειμένου να ενταχθούν στο Β εξάμηνο και να συνεχίσουν τις σπουδές τους, όταν δια στόματος "αρμοδίου" δηλώνονται: α)νέο πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο ακόμη δεν γνωστοποιήθηκε στα κατά τόπους ΙΕΚ (ποιός ξέρει τι μας περιμένει πάλι...)και β)πάγωμα διεκπεραιώσεων των οικονομικών εκκρεμοτήτων, και όλα αυτά με τις ευχές του για...υγεία και δημιουργικότητα!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Κύριε "αρμόδιε" σας στέλνω τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου χαιρετίσματα ότι είναι λιγουλάκι δύσκολο να εκπληρωθούν οι ευχές σας όταν πολλοί από μας γυρίζουμε σε ένα σπίτι ψυγείο και σε ένα ψυγείο άδειο. Είναι λιγουλάκι δύσκολο να εκπληρωθούν οι ευχές σας όταν προσπαθούμε με ευσυνειδησία να επιτελέσουμε το εκπαιδευτικό μας έργο και όλοι εσείς οι "αρμόδιοι" βαλθήκατε να "χτυπήσετε" ακόμη και αυτήν τη ευσυνειδησία...γιατί το εκπαιδευτικό κομμάτι το κατακρεουργείτε ήδη συστηματικά. Είναι λιγουλάκι δύσκολο να εκπληρωθούν οι ευχές σας όταν οι σπουδαστές πληρώνουν δίδακτρα για να ΜΗΝ έχουν εργαστήρια, να ΜΗΝ έχουν εγχειρίδια, να ΜΗΝ έχουν κίνητρα. 

Πώς θα σας φαινόταν Κύριε "αρμόδιε" εάν στο εξάμηνο που έρχεται κανένας εκπαιδευτικός δεν υπέβαλε αίτηση προκειμένου να προσ(β)ληφθεί σε ΔΙΕΚ και κανένας σπουδαστής δεν κατέθετε απολύτως τίποτα στους λογαριασμούς των ΔΙΕΚ; Γιατί εμένα μου ακούγεται απολύτως λογικό...βάση των Εγκυκλίων σας πάντα..

Για σκεφτείτε λίγο την πρόταση μου..."αρμόδιοι" και αναρμόδιοι.
Η αναρμόδια εκπαιδευτικός, Κυροπούλου Ευαγγελία, με τα χαιρετίσματα μου στους προλαλήσαντες συνάδελφους που κάποιες μέρες πριν φώναξαν όσα σκεφτόμουν (-όμασταν, είμαστε πολλοί ξέρω...)