ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αθήνα 20/01/2011
Προς: κ. Υπουργό Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Κοινοποίηση: κ. Αναπληρωτή Υπουργό

Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κρυονίδη τέθηκαν υπόψη του τα ακόλουθα:
Η συνεχιζόμενη απουσία επίσημης επικοινωνίας του Υπουργείου με τους εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. για το επείγον και ζωτικό θέμα των ανεξόφλητων δεδουλευμένων μας, με πρόσχημα την έλλειψη θεσμικού μας οργάνου, στερεί από τον κάθε εκπαιδευτή ως εργαζόμενο ατομικά το δικαίωμα ενημέρωσής του, καθιστώντας από απλήρωτο σε ουσιαστικά «αόρατο» για το Υπουργείο εργαζόμενο! Με τον τρόπο αυτό υφίσταται άμεση προσβολή της προσωπικότητας ενός εκάστου εκπαιδευτή. Περαιτέρω αποτέλεσμα της στάσης αυτής του Υπουργείου είναι πολλοί εκπαιδευτές να γίνονται αντικείμενο παραπληροφόρησης από κάθε είδους πηγές σχετικά με τον τρόπο και χρόνο εξόφλησης των δεδουλευμένων τους. Από κάποιες πηγές μάλιστα έχει τεθεί ζήτημα παραγραφής των αξιώσεων των εκπαιδευτών έναντι του Δημοσίου!
Ενόψει των ανωτέρω ζητήθηκε από τον κ. Κρυονίδη να μεταβιβάσει σε κάθε αρμόδιο όργανο του Υπουργείου αλλά και την ίδια την κ. Υπουργό, και την κ. Αναπληρωτή Υπουργό το εξής αίτημα:
Να υπάρξει άμεσα επίσημη γραπτή ανακοίνωση-ενημέρωση του Υπουργείου απευθυνόμενη προς τους εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ., η οποία θα σταλεί στα κατά τόπους Δ.Ι.Ε.Κ. και θα αναρτηθεί στη σχετική ιστοσελίδα, με την οποία:
1.    Θα αναγνωρίζεται η οφειλή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών των Δ.Ι.Ε.Κ.
2.    Θα υπάρχει ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο χειρισμός του θέματος από πλευράς Υπουργείου και συγκεκριμένος προσδιορισμός του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών.
3.    Θα παρέχεται η δέσμευση ότι το Δημόσιο δεν πρόκειται να κάνει χρήση της όποιας ένστασής του περί παραγραφής των αξιώσεων των εκπαιδευτών.
Αυτονόητη, πλην όμως αξιόλογη, θα ήταν και η παροχή συγγνώμης προς όσους από εμάς η στέρηση της αμοιβής μας, μας έχει περιάγει σε απελπιστική κατάσταση, χωρίς υπαιτιότητά μας!

Η επιτροπή
Εκπαιδευτών Δ. ΙΕΚ
ekpediek@gmail.com