ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αθήνα 3/01/2011

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Έχει παραγίνει το κακό με την αήθη αδιαφορία των υπεύθυνων του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με το πάγωμα των αμοιβών των ωρομίσθιων εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ που την εποπτεία τους είχε ο ΟΕΕΚ, ο οποίος έκλεισε και τώρα η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση είναι ακέφαλη.
Στην  λαίλαπα των οικονομικών περικοπών έκλεισαν στην χώρα το 2010 πολλά ΙΕΚ της Περιφέρειας (8 και Παραρτήματα) αλλά και 4 στο Λεκανοπέδιο τα ΙΕΚ Αργυρούπολης, Χαλανδρίου ,Ελευσίνας  και 2ο Πειραιά, με αποτέλεσμα πάνω περίπου από 1000 σπουδαστές να αναγκασθούν να αλλάξουν ΙΕΚ, ενώ οι εκπαιδευτές εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι από το 2008. Και για να υπάρχει δίκαιος λόγος στα γραφόμενα σε μερικές περιπτώσεις φταίει και η διεύθυνση των ΙΕΚ που καθυστέρησε-για δικούς της λόγους-να στείλει στον ΟΕΕΚ εκκαθαριστικές δηλώσεις αμοιβής εκπαιδευτών, που σε τελική ανάλυση μας είναι αδιάφορο. Βέβαια το Υπουργείο δια στόματος της κ Διαμαντοπούλου υπεσχέθη ότι πριν κλείσει ο ΟΕΕΚ - Οκτώβριο 2010 - θα είχε καταβάλει και εξόφληση τις όποιες οφειλές του Οργανισμού στους εκπαιδευτές, αλλά όπως αποδεικνύεται ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα για εντύπωση των ακροατών.
Η σημερινή αναπληρωτής υπουργός κα Φώφη Γεννηματά, ακόμα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα συνάντησης με εκπροσώπους των εκπαιδευτών των Δ.ΙΕΚ και το πρόβλημα διογκώνεται με τις ανάγκες των εργαζομένων, που είναι οικογενειάρχες καθώς έχουν υπογράψει συμβάσεις έργου και φυσικά η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας τους οδηγεί σε αδιέξοδο.
Το μέλλον είναι αβέβαιο και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πότε θα δοθούν τα δεδουλευμένα, όλοι λένε διάφορες δικαιολογίες.
Το ζήτημα είναι ότι τα κονδύλια υπήρχαν επί ΟΕΕΚ όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι, τo θέμα είναι που πήγαν, που βρίσκονται και γιατί ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφει άμεσα να δοθούν τα χρήματα;
Πάνε για οριστική παραγραφή; Λάθος!!! Πολλοί εκπαιδευτές των Δ.ΙΕΚ έχουν την απασχόληση τους αυτή σαν κύριο βιοποριστικό επάγγελμα, άλλοι συμπληρώνουν στον οικογενειακό κορβανά ,άλλοι έχουν πληρώσει και παρακράτηση εισφορών για προηγούμενα έτη, με το τραγικότερο όλων σε πολλές περιπτώσεις ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης (σε δεύτερο ταμείο)να αναγνωρίζετε ως συντάξιμος.
Το έγκλημα αυτό διογκώνεται με την σημερινή ύφεση και κανένας δεν αναλογίζεται τι θα απογίνουν οι περίπου 10.000 εκπαιδευτές των Δ.ΙΕΚ.
Κυρίες και κύριοι του Υπουργείου απαιτούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας και όχι κατά την συνήθεια σας «έναντι» καταβολή από την οφειλή σας προκειμένου να καταλαγιάζετε την αγανάκτηση μας. Δεν είμαστε δοσατζήδες αλλά εργαζόμενοι επιστήμονες με σπουδές, μεταπτυχιακά και διδακτορικά . 
Νεκτάριος Μπεχράκης