ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να συμμετέχουν σε κοινή δράση στην διεκδίκηση των στόχων, στην διασφάλιση των κεκτημένων μας.



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Να εγγραφούν μέλη στο Ε.Δ.ΙΕΚ. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί την δύναμη στις διεκδικήσεις μας.



- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ, "κλικ"... "ΜΕΛΟΣ"



- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Ε.Δ.ΙΕΚ, "κλικ"..."ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ"



ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

να επικοινωνούν μαζί μας.(ekpediek@gmail.com)Στείλτε μας την άποψη σας, το σχόλιο σας, τις ιδέες σας για θέματα που αφορούν τα ΙΕΚ, την Επαγγελματική Κατάρτιση, την δια Βίου Μάθηση.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΩΡΑ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ...ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

26/01/2011

Μάλλον στο Υπουργείο παιδείας βιάζονται. Νομίζουν ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και τάζουν λαγούς με πετραχήλια.

Η δήλωση της Αν. υπουργού Παιδείας Φ. Γεννηματά στο esos.gr ότι «καταβάλλονται προσπάθειες ώστε μέσα στο μήνα Φεβρουάριο να ξεκινήσουν οι πληρωμές στους ωρομισθίους των δημοσίων ΙΕΚ»

Αλήθεια μπορεί κάποιος από την Λεωφ. Κηφισίας να μας εξηγήσει τι σημαίνει …γίνονται προσπάθειες…, όταν από τον Οκτώβριο του 2010 θα είχαμε ΕΞΩΦΛΗΘΕΙ. Και γιατί αυτές οι προσπάθειες δεν έγιναν το 2008; Το 2009; Το 2010; μάλλον για προεκλογικό πυροτέχνημα μοιάζει και αυτό.
Νομίζουν εκεί στο Υπουργείο Παιδείας ότι οι ωρομίσθιοι των ΙΕΚ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια, θα χάψουν το παραμύθι και με λίγα ψίχουλα έναντι λογαριασμού θα βουλώσουν τα στόματα τους .
Όχι βέβαια η επαιτεία και η ζητιανιά δεν ταιριάζει, σε ανθρώπους που προσφέρουν γνώση και εμπειρία σε μεταλυκειακους σπουδαστές.
Τα όποια πολιτικά τερτίπια των αρμοδίων είναι φαιδρά και χρίζουν χλευασμού, αφού είναι βολεμένοι στις θέσεις τους, σαν μανδαρίνοι και από εκεί μέσω τηλεφώνου δίνουν απαντήσεις η είναι ανίκανοι να δουν κατάματα τους εκπαιδευτές με την δήθεν δικαιολογία ότι δεν είναι οργανωμένοι σε κάποιον φορέα ( ξεχνούν ότι απευθύνονται σε Έλληνες πολίτες με Συνταγματικά Δικαιώματα;) ,δικαιολογίες ανίκανων καρεκλοκενταύρων, που με τις νέες θέσεις του και του παχυλούς μισθούς-σε στιγμές κρίσεις-δεν κοιτάνε τον συνάνθρωπο τους που στο κάτω - κάτω δεν επαιτεί αλλά ζητάει τα δεδουλευμένα του.
Αντί να κοιτάνε τρόπους να βρεθεί λύση-γιατί μπορεί να βρεθούν εκτιθέμενοι σαν «εργοδότες» απέναντι στους νόμους που οι ίδιοι θέσπισαν(όποιος εργοδότης δεν δίνει δώρο εορτών φυλακίζεται)λειτουργούν μόνο για την δική τους κομματική τσέπη.
Στην σημερινή κοινωνία με τα τόσα οικονομικά προβλήματα, με την αναστολή λειτουργίας ορισμένων ΙΕΚ , με αβέβαιο το μέλλον τόσο των σπουδαστών(πιστοποίηση, υποτροφίες),όσο και των εκπαιδευτών.
Χρήματα λένε δεν υπάρχουν ….και όμως υπάρχουν, ας σταματήσουν για ένα έτος τις σπατάλες σε ημέτερους συλλόγους και χορηγίες σε σωματεία σφραγίδα, η επιχορηγήσεις σε μαϊμού εταιρείες, ας σταματήσουν τις κάθε λογής σπατάλες και ας κάνουν το αυτονόητο να δώσουν τα δεδουλευμένα.

Από λόγια και υποσχέσεις έχουν χορτάσει οι εκπαιδευτές των Δ.ΙΕΚ της χώρας, λίγη ανθρωπιά και λίγο φιλότιμο χρειάζεται κα Υπουργέ όταν εσείς ειδικά πρέπει να είστε πιο ευαίσθητη στα κοινωνικά προβλήματα των πολιτών αυτής της χώρας.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ δεσμευτείτε για την ολοσχερή ΑΜΕΣΗ εξόφληση των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών Δ.ΙΕΚ.
Σταθείτε στο ύψος του ονόματος σας και της καταγωγής σας και δώστε ημερομηνία εξόφλησης των δεδουλευμένων από το 2008 μέχρι σήμερα.

Νεκτάριος Μπεχράκης.